Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Khamis, Oktober 16, 2008

Program Berhari Raya


Alhamdullilah ... kite dah pun selamat menyambut syawal. Untuk tahun ni, aku beraya kt kg suami. Mcm biasa la, klu kt kg dia ada tradisi. Raya kedua, semua kaun wanita di blok yang sama akan berkunjung dari rumah ke rumah dengan mengadakan marhaban. Seronok jugak la. Sebab kat bandar memang dah jarang jumpa benda2 macam ni.

Dan seperti tahun lepas, tahun ni aku dan rerakan aku buat konvoi beraya. Tahun ni start dari umah aku. Aku masak lontong kering. Rasa seronok la walaupun ada yang x dpt join. Harap2 kiteorg dapat la kekalkan tradisi ni tapi nampak gaya macam susah jek. Lepas ni ramai kengkawan aku yg bujang nak naik pelamin. Pastu pindah jauh2 plak tu. Ermmm, tinggal la aku sensorg kat sini.


~ aku dan sayangku ~


~ rerakan : ct , me n raja ~



~ mereka beraya di rumah ku ~



~ kiteorg memang xde keje ... mcm buat cover magazine jekk ~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin