Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Isnin, Mac 23, 2009

Luahan Hati Seorang Teman

Semalam, aku berbual dengan seorang teman. Dia tengah risau giler sebab dia akan melangsungkan perkahwinan tak lama lagi. Segala persiapan sudah diatur. Of coz, as a bride-to-be, there's alot of things that we need to consider. Baju pengantin, make-up, jadual nikah and the list goes on and on. So far, i think preparation my friend ni memang tip-top la because she want her wedding to be perfect (everybody does). But, there's one thing yang membuatkan dia tension giler ... guess what ?? Her future mother-in-law !!! It's not that her future mom-in-law tu bad person or what, it's just that she's too strict. Ermm ... kesian dekat teman aku yang sorang nih. Bakal mak mertua tu jenis yang tegas dan mahu anak2 mengikut kata dia. Tunang teman aku ni plak, jenis takut dengan mak. Nak bagi pendapat for own wedding pun susah. Everything nak kena ikut style mak dia. Actually, problem teman aku ni takdelah teruk mane pun. Dia cuma tension that she's can't be as perfect as her mom-in-law nanti. Semua kerja nak kena buat on time and pantas. Aku pun kesian tengok teman aku nih, sebab aku dah terlalu lama kenal dia. I know what kind of person she is. Dia sama spesis dengan aku la. Bukan rajin sangat, tapi takde la pemalas sangat. Jenis yang buat keje ikut mood. Itu yang dia risau sangat nanti lepas kawin dia terbawak2 perangai dia, then kena bambu dengan mak mertua. Ish ... ish ... takut seh !! (nasib mak mertua aku sporting, huhu ...) To my beloved friend, sabar la yek !! Like i said yesterday, buat ikut kemampuan. Jangan paksa diri. Cubalah ubah cara hidup tu. Practice makes perfect. InsyaALLAH, mak mertua ko tu akan nampak keikhlasan hati ko (pandainya aku bagi nasihat kat orang). Aku doakan semoga perkahwinan ko nanti akan berjalan dengan lancar, ko akan ciom molot dengan mak mertua ko and ur marriage will last forever !! Don't forget, lepas ko kawin kite gi holiday sama2 ok !! Haha ... chaiyokk my friend !!

4 ulasan:

MissZahrah berkata...

shapaan sih??

Erynz berkata...

aku rs aku tau saper ... hehe

nedza berkata...

aku rase aku tau sape...
ala..kawan ko tu..
kawan aku jugak...
kan!!!kan!!!kan!!!

Mz_Rizaliza berkata...

ishh ... entry ini telah mengundang misteri !!
jom teka tapi jgn salah teka ...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin