Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Selasa, Mac 10, 2009

Sales !! Sales !! Sales !!



I loves to shop but not till drop la ;) ... so, aku memang tgu la saat2 ada sales nih. Tak kira la kat mane2 shopping complexes or outlet branded items yang aku suka, memang aku pegi walaupun tak beli pape. Cuci mata pon jadilah ... hehe ... One of my favourite place to shop ialah Jusco !! Right now, Jusco is having sales from 27 Feb - 23 Mar 2009. What I like most about Jusco ni ialah dia ada 1 women clothes department yang menjual baju2 untuk wanita bersaiz XXL macam aku ... huhu ... which is Scarlet Plus.

Sejak aku tau adanya department ni, memang di situlah first entry aku kalau masuk Jusco. Baju2 dia boleh tahan la .. dari segi fesyen, kualiti and the most important is harga dia memang ok la ... still within budget aku la !! As you all know, size macam aku ni memang susah nak cari baju. Kalau ada pon, confirm mahal (which is aku mencik giler ...). Pastu fesyen dia kekadang macam makcik2. Helo !! Orang gemuk tak boleh nak berfesyen ker ?? (pun aku mencik jgk ...). So, dengan adanya Scarlet Plus ni, dapat la jugak orang2 bersaiz macam aku ni pakai baju yang in-trend bak kata orang putih. Aku memang dh byk sangat baju dari brand ni. Aku pedulik ape orang cakap xde class, yang penting it's my money !! I don't give it a da** (tak baik carut2 tau ... dosa ... nnti masuk neraka ... ;p). So, pada mereka2 yang bersaiz XXL, if you girls still tercari-cari baju yang sesuai, why not you try pegi Jusco then cari brand ni, sure x menghampakan.

Cerita pasal baju kat Jusco ni, aku pernah ditegur oleh makcik di kafe Klinik Rawatan Pesakit Luar Hospital Besar ... dia tanya aku mane aku beli baju2 and seluar yang besar2 sebab menurut kata makcik di kafe yang begitu peramah itu, anak dia pon badan macam aku. Punyalah susah nak cari baju yang sesuai !! Aku dengan hidung yang terkembang-kembang kerana bangga terus memberitahu makcik itu bahawasanya aku membeli pakaianku di Jusco. Murah dan berbaloi !! Hehe ... aku promote Jusco la plak !! Bukannya ape, aku rasa memang patut pun ada lebih byk kedai yang jual baju size XXL kat luar sana sebab bukan orang kurus jek pakai baju ... hehehe ... So, moral of the story, jom mari kite ke Jusco membeli baju di Scarlet Plus sementara ada sales. Jom !! Jom !! Peace !!

3 ulasan:

Erynz berkata...

Promote nampak ! ADa apa2 ker ngan Jusco ??

mumy berkata...

loyal sungguh customer jusco ni..kalu sy keje jusco lagi..sure bangga ade customer mcm ni!!

Mz_Rizaliza berkata...

huhu ... sya memang suka jusco ... lebih2 apabile sya br menerima voucher even x byk mcm sebelum2 nih !! huhu ...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin