Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Selasa, Mac 24, 2009

Taken


Last week, me and my friends pegi la tengok movie. Actually, masa sampai kat cinema tu we all x sure nak tengok cerita ape. Tetiba jek, one of my friends ternampak poster cerita ni and he said jom laa tengok cite nih. Aku pun on jek laa sebab dah tak tau nak tengok movie ape. Tengok poster macam best, tapi tak pernah nampak pun trailer dia kat tv. Tapi xpelah, layan jek sebab aku memang suka tengok movie hollywood klu hero dia hero2 lama mcm harrison ford, nicolas cage, george clooney compare dengan hero2 baru nih. Pada aku, hero2 hollywood yang lama ni, memang xde tandingan. Makin tua makin hensem. Very tempting ... huhu ;p .

Memula tengok cite nih, dalam hati aku mesti cite ni slow tapi bile dah setengah jam tengok, hemmm memang x nyesal la beli tiket. Walaupun cerita dia xdelah promosi giler2 kat tv even b4 this, memang tak pernah tengok trailer dia kat wayang tapi cite dia memang best, penuh action and of coz la cite omputih ni kan, kekadang melampau terror hero dia !!

Cerita dia berkisar tentang Bryan Mills, seorang bekas perisik yang sanggup terbang ke Paris semata-mata ingin menyelamatkan anak dia Kim yang telah diculik ketika bercuti kat sana. Dengan menggunakan skills dia sebagai perisik, Bryan berjaya menjejaki penculik anak dia ni. Anak dia telah menjadi mangsa sindiket penculikan gadis muda yang pergi bercuti then sindiket ni akan jual gadis2 tersebut untuk dijadikan pelacur.

Memang best arr cite nih. Mesej dia tentang kasih seorang bapa pada anak dia walaupun dia dah berpisah dengan ex-wife dia. Dia sanggup menggadai nyawa demi selamatkan anak kesayangan dia. Mungkinlah di dunia nyata, cerita ni macam impossible, mana taknya, bapak dia boleh plak berdepan dengan mafia2 dunia sorang2, pastu kena tembak tak kena, gaduh dengan crook pun luka2 sikit tapi kata orang kasih ayah sepanjang hayat. Mana ada bapa yang tak sayang anak (kecuali bapa yang memang berhati setan). Sedih dan terharu gak la tengok cite nih, sebab walaupun anak dia tipu dia, si bapa ni tetap sanggup berusaha mencari anak dia di negara asing. Nasib bapak dia hero kan ... huhu !!

So, kalau anda tercari2 cerita ape nak tengok (tak kisahlah tengok kat wayang or beli DVD) i would like to recommend cerita nih. Memang best and menarik !!

Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin