Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Rabu, April 15, 2009

Online Banking

En. Rizal tak suka online banking or anything yang melibatkan money transaction dalam internet i.e bayar bil api/air, bayar bil telefon, bayar cukai tanah, bayar duit rumah dan segala-galanya lah. Kuno betul En. Rizal aku ni kan ... dia sanggup beratur kat bank, masuk duit dalam deposit machine. Menurut kata beliau, beliau prefer ada resit sebab senang nak gaduh dengan orang2 yang terbabit kalau ada apa-apa yang berlaku contohnya orang bank cakap duit rumah tak bayar lagi ker ... (fakta : En. Rizal sangat garang dan suka gaduh dengan pihak bank, tak percaya sila tanya PA tak bergaji aku).

Tapi, dalam pada tuh, ada 1 jek online transaction yang dia suka iaitu beli tiket bus Maraliner. Aku pun suka sebab boleh pilih tempat duduk. Aku dan En. Rizal kan selalu travel ... (fakta : kalau setakat pegi KL, takyah cerita lebih2 .... travel kunun ... ;p).

Tak tau bile En. Rizal akan suka sepenuhnya online banking. Puas dah memujuk beliau untuk menggunakan cara mudah. PA tak bergaji, bakal-puan-CT pun dah bagitau En. Rizal supaya dia menggunakan online banking tapi tiada respons ... (fakta : bakal-puan-CT kerja kat EON Bank Bukit Indah ... promote ko lagik !!).


P/S : Kalau ada benda yang boleh mudahkan kita apa salahnya kita gunakan ... tapi orang macam En. Rizal aku ni wujud di mana2 ... Tak tahu la kenapa ?!!

3 ulasan:

sitiZ berkata...

hahaha..begitu menarik cerita ni ye..terselit lak name aku..chehhh..tu la en rizal belom nk modern..tp still ok dari wak min..hahahahah..=D tp xpe paezah en rizal dress-up dh stail..koler kasi angkat woo..!!baik punyerrr..

yatiyahya berkata...

sama spesis dengan ayah kiter....huhuhuhuhu..

Mz_Rizaliza berkata...

sitiZ : tula ... ko dh mcm menghantui hidup aku skrg nih !! kolar kasi angkat eh ... kan aku image consultant dia ... conpem arr kolar angkat !!


yatie : yeker ??? ada kawan en. rizal saya ...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin