Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Selasa, Jun 30, 2009

Durian dan Rambutan

Last 2 weeks, aku balik kampung En. Rizal kat Felda Air Tawar 1. Dah lama tak balik sebab En. Rizal busy ... diulang EN. RIZAL busy ... hahahaha ...

Sampai kat umah MIL dah pukul 10 malam. Oleh kerana dari JB tak makan, sampai2 jek gi bukak tudung saji. Nasib ada lauk lagi, terus la bedal. Alhamdulillah kenyang ... Ingatkan nak lepak tido, jap lagik En. Rizal boleh pulak mengajak aku makan durian. Dan aku, dengan takde rasa bersalah dan tanpa rasa walau sedikit pun segan silu, terus sahaja bersetuju dengan cadangan bernas itu. Akibat daripada makan durian itu pada tengah malam, maka sangat wajiblah perut ku sakit sehingga ke pagi.

Esok pagi, makan durian lagik. Sebelum FIL aku keluar, dia sempat kutip durian yang dah gugur kat dusun tepi rumah tu. Oleh kerana En. Rizal tidak berpuashati, dia pon sibuk nak gi cari durian gak. Aku of course la akan mem'follow' dia. Aku jadik cameraman. Tapi, nasib tak baik just jumpa 2 biji jek, itupun sebijik dah kena tebuk tupai. Habis madu sepah dibuang ... eh apa aku merepek nih !! Sambil tu sempat la amik rambutan yang masak ranum dan menggamit-gamit diriku ini ... aishhh ...

Dahlah ... takyah cerita panjang ... jom tengok gambar !! Layan !! Zass !!



~ mission possible begins ~


~ yeay !! jumpa sebijik !! ~


~ model DURIAN of The Year ~


~ aku yang paksa dia tengok kamera ~


~ giler besar nenas ni ... FIL aku timbang cecah 5 kilo ... selingan jek nih ~






1 ulasan:

Big M blog berkata...

I find the valuable information is provided by you.

I recently came across your blog and have been reading along. I thought I would leave my first comment. I don't know what to say except that I have enjoyed reading. Nice blog. I will keep visiting this blog very often.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin