Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Jumaat, Julai 24, 2009

Rindunyer ... !!

Arghhh !! Rindu giler pada blog. Dah lama giler tak update. Buat masa ni aku takde lappy. Kena tunggu next month baru dapat lappy balik. Ini adalah disebabkan oleh adikku yang tak berapa nak kesayangan ... hahaha ... telah meng'kidnap' lappyku yang tercinta. Nasib la ... aku kena pegi cc. Dah lama tak pegi cc. Macam seronok jugak. So update ni adalah dari cc berdekatan dengan rumahku. Cheh .. itupun nak bagitau ... mestilah dekat dengan rumah ... apa barang nak pergi yang jauh2 ... Tapi bila takde internet kat rumah, terasa macam rugi jek bayar kat tauke Maxis bulan2 untuk broadband. Makin kaya la tuh ... Aishhh !!

Sebenarnya banyak benda nak cerita. Yang happy, yang sakit hati ... ishhh banyaklah ... Tapi kena tunggu aku dapat semula lappyku dulu la ...

Just nak bagitau ... sekarang aku dah ada kerja baru. Kerja ape ?? Nanti aku update kat next entry. Tapi apa yang pasti aku sangat teruja dengan kerja baruku ini ... Besh ... Besh ...

Rabu, Julai 01, 2009

Mari Merepek

Tiba-tiba rasa rindu dekat kawan2 baik aku. Dah lama tak hang out sama-sama. Tapi nak buat macamane. Tuntutan tanggungjawab masing-masing. Rasa macam terasing pulak. Sedihnya. Aishh ... macam nak mengalir airmata. Serius !! Dah lama tau benda macam ni akan terjadi tapi saja taknak terima kenyataan, boleh tak ?? Dahlah ... nak pegi basuh muka jap. Airmata berjujuran. Serius !!

Kegilaan Terbaru Diriku



Sejak terjumpa benda ni kat Jusco, terus jatuh cinta. Sedapnya !! Dahla aku memang suka butter cookies. Biskut ni ada 2 perisa - original and of course my fave ... Mr. Choc !! Biskut ni dah jadi snek wajib sambil melayan internet ... aishhh !!

Tag Dari Shajia ... Mari Menjawab Tag Dalam Bahasa Melayu

1. Bekas kekasih saya adalah :
-> hanya ada dalam mimpi

2. Saya sedang mendengar :
-> Halo - Beyonce

3. Mungkin saya patut:
-> kurung kucing saya sebab suka kencing bersepah

4. Saya suka :
-> jalan-jalan dan membeli-belah ... terapi yang sangat hebat !!

5.Sahabat-sahabat baik saya :
-> sentiasa berada di sisi saya di saat saya memerlukan mereka

6.Saya tak paham :
-> kenapa ada orang yang jenis tak paham bahasa melayu walaupun melayu tulen dan jugak yang suka bermuka-muka

7.Saya kehilangan :
-> duit yang banyak ... lebih dari RM1 juta ... hahahahaha

8.Ramai yang berkata :
-> saya comel kalau saya bertudung ... iyeee saya paham !!

9.Makna nama saya :
-> saya tidak pasti

10.Cinta itu adalah :
-> sesuatu yang sangat kompleks, kadangkala ianya menggembirakan dan kadangkala ianya menyakitkan ... aishh !!

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
-> membeli-belah dengan hebat tanpa rasa bimbang kehabisan duit ... aishhh lagik !!

12.Saya akan cuba :
-> terus menjadi isteri terbaik buat En. Rizal dan membahagiakan semua orang disekeliling saya

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
-> hingga akhir hayat

14.Telefon bimbit saya :
-> sudah beberapa kali terjatuh dan ada bahagian yang terkopek ... semua ini angkara En. Rizal ... sila belikan telefon bimbit baru

15.Bila saya terjaga dari tidur :
-> saya rasa macam taknak bangun dan nak sambung tidur lagi

16.Saya paling meluat apabila :
-> jumpa orang yang perasan bagus

17.Pesta/Parti adalah :
-> menyeronokkan kalau ada insan tersayang

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
-> kucing-kucing saya

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
-> sepanjang umur saya sekarang ... 28 tahun ... agak kurang muda di situ

20.Hari ini :
-> saya nak makan banyak-banyak biskut yang menjadi kegilaan saya sekarang ini

21.Malam ini saya akan :
-> masak macam biasa untuk En. Rizal

22.Esok pula saya akan :
-> ajak En. Rizal makan kat luar ... hahahahaha

23.Saya betul-betul inginkan :
-> anak-duit-anak-duit-anak-duit ....

24.Ketika saya lihat wajah saya di hadapan cermin pagi ini :
-> alamak ... ada jerawat !!

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
-> pusat membeli-belah

26.Makanan Barat atau Jepun :
-> jepun

27.Bilik yang terang atau gelap:
-> gelap

28.Makanan segera adalah :
-> sangat enak tapi tak bagus untuk kesihatan

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
-> ayang, mintak kad kredit

30.Siapa yang anda nak Tag?
-> Nenny, Siti, Rina, Wan, Yatie dan semua yang membaca

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin