Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Selasa, September 01, 2009

My New Job & I'm Loving It !!

Aku dah ada kerja baru. Memang tak pernah terfikir nak amik job ni tapi rasa sangat seronok melakukannya. Haha macam yekyek jek bercerita. Actually, sekarang ni aku jadi BABYSITTER. Yes !! BABYSITTER ... For the time being, aku jaga 2 orang jek. Ala anak jiran selang sebuah pintu ... (teringat nenek aku ... tetibe jek !!) Both of them are boys - Azeem (abang) n Aiman (adik).




It's kind of hard at first, sebab diaorang tak biasa dengan aku. Aiman asik nangis jek. Azeem tak nangis sebab dia dah besar, so dia faham that his mom kena pegi work. Dia pun dah selalu tukar babysitter. Lagipun ada ASTRO CERIA, bertambah senang la kerja aku. Aiman pulak masa 1st day nangis sampai tertidur, tapi bila dia wake up pastu dah ok dah. Siap main dengan kucings aku yang 3 ekor tu.

Hari-hari yang seterusnya sampai hari ni ... everything was fine. Diaorang ni senang nak jaga. Jenis tak banyak kerenah eventhough sometimes tu adalah jugak buat perangai. Tapi, biasalah nakal budak2 kan ...

Aku memang tak pernah terfirkir pun nak jadi babysitter nih. Mama diaorang ni dah pernah jugak mintak tolong jaga diaorang dulu masa baru2 pindah. Tapi, masa tuh hati macam susah nak terima sebab dulu suka merayap ... Bukan sekarang ni tak suka merayap tapi dah kurang geng, so banyak habiskan masa kat rumah, then i think why not kan accept the offer kali nih. Dapat jugak duit tambahan...

Aku suka sangat dengan kerja aku ni. Hilang rasa sunyi. Walaupun bukan darah daging sendiri, Azeem dan Aiman sangat memberi kesan dalam kehidupan aku. The best part is, they called me 'Ibu'. Memang sangat nikmat. They also called En. Rizal - 'Ayah'. Tak ker best tu !!!

Sekarang ni Azeem dan Aiman tengah tidur ... tu yang amik kesempatan update blog nih ... Nanti diaorang bangun dah susah nak ngadap lappy ... ;)

3 ulasan:

yatiyahya berkata...

kiter dulu pernah jadi baby sitter lepas SPM...best..:)
dan sedih bila budak tu dijaga oleh org lain...

sitiZ berkata...

caiyok beb..

captain_zed berkata...

sweetnya..untung derg, dpt mknan best2 plak tuh=P **tetiba teringat kat roti hotdog yg ko post dlm blog dulu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin