Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Isnin, Januari 18, 2010

The Spy Next Door : 4 out of 5 Stars


Last Saturday, aku dengan Encik Rizal pergi tengok wayang. Kali ni tengok kat MBO Cinemas jek. Panggung yang sangat tidak best sebab seat dia sangat tidak user friendly. Macam kau pergi tengok konsert percuma kat Karnival Jom Heboh. Terpaksa terjenguk2 macam kura-kura dalam sampan eh bukan bukan kura-kura saja sebab kau kena tinggikan kepala kau dari kepala orang depan, then orang belakang kena lebih tinggi dari kau, then orang belakang kau punya orang belakang bla bla bla lastly, orang yang duduk row paling atas kena berdiri *clap*clap*. Ini semua gara-gara kereta Encik Rizal rosak, so satu-satunya kenderaan alternatif yang adalah van besar bapak gajah a.k.a kenderaan syarikat dia ... nak tak nak kena naik van besar bapak gajah tu jugak ... Nak pergi cinema yang lain, keadaan tak mengizinkan sebab van besar bapak gajah ni tak boleh masuk parking yang ada palang 2.5m tinggi, tapi kat MBO Cinemas tu open parking, so bolehlah tolong merempatkan si bapak gajah tu dimana-mana sesuka hati.


*beginilah lebih kurang rupa van bapak gajah tu*



Aku ambik show yang paling awal iaitu 9.00 malam bukan sebab apa, sebab risau nanti dalam panggung aku pulak yang membuta macam dulu. Rugi wooo ... nasiblah tiket kat sini agak murah, RM9, kalau hari rabu lagi best, RM5 jek. Memula planning nak tengok Adnan Semp-it tapi takde pulak, so the best choice yang ada The Spy Next Door. Itupun sebab ada Jackie Chan, kalau Jackie Teo ke, Jackie Chow ke, jangan harap aku nak tengok.



Best gaklah cita ni ... kelakar + action. Kalau dah nama Jackie Chan kan ... kelakar macam mana pun, still la skill kungfu dia yang mantopp tu kena tunjuk. Memang menghiburkanlah, sesuai untuk tontonan family yang bawak anak-anak kecil. Asyik gelak jek ...

Sinopsis : (aku malas nak taip ... aku copy dari sini .. hehe )

Bob Ho is an undercover CIA superspy who decides to give up his career in espionage to settle down with his next-door neighbor and girlfriend, Gillian. But Bob has one more mission to complete before Gillian agrees to marry him: winning over her three opinionated kids. When Gillian suddenly has to leave town, Bob volunteers to babysit the children so he can earn their approval. But when one of the kids mistakenly downloads a top-secret formula from his computer, Bob's archenemy, a Russian terrorist, moves in for the attack, forcing Bob to juggle the roles of spy and prospective stepfather in the most challenging mission of his career!


* hot mama Gillian a.k.a jiran dan girlfriend Bob Ho (Jackie Chan)*



*tengok scene ni teringat cerita Rush Hour*



*salah satu scene gaduh dengan crook. mamat yang jadi penjahat tu tak silap aku model yang berlakon dalam video klip Taylor Swift - You Belong With Me*



* si kecil Nora yang sangat comel dan blur ...*



*another action scene*



*partner Jackie as a CIA Agent, Billy Ray Cyrus ... yes yes ... dia bapak Miley Cyrus*

Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin