Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Isnin, Mei 17, 2010

Rasa Macam Nak Kerja Kerani Poslaju dan Juga Driver Van Poslaju

Pagi-pagi aku dah annoying dengan orang lain.

Annoying jugak dengan PosLaju. Sebab entah kenapa postage kali ni bermasalah. Aku kan ada buat bisnes kecil-kecilan secara online. So, ada sorang minah ni beli barang yang aku jual.

Bila barang tak sampai lagi kat rumah dia, dia asyik la mesej and call. Ya. Aku paham. Dia dah keluar duit, tapi barang tak dapat.

Tapi, aku dah bagitau yang aku memang dah pos. Aku dah siap bagi tracking code untuk barang dia. Bila dia check takde dia gelabah. Aku pun gelabah la jugak sebab nanti busuk nama aku. Aduhai !! Kenapa pulak la PosLaju ni memberi aku masalah ketika berurusan dengan orang yang sangat kurang penyabar macam ni. Sabar jelah aku.

Demi mencari rezeki, aku terpaksalah tahan sakit hati bila dikatakan telah menipu dia. Bila aku nak faks kan slip PosLaju tu, dia taknak pulak. Bila aku nak pulangkan duit termasuk duit tambahan untuk dia buat penghantaran semula barang tu in case barang tu sampai lambat kat dia, dia taknak jugak. Tapi, asyik la mesej aku cakap dia pinjam duit adik dia untuk beli barang tu. Dia rasa aku tipu dia.

Dahtu aku nak buat apa ?? Aku bukannya kerani kat PosLaju tu. Dan aku juga bukan driver van PosLaju.

What to do ??

Sabar je tau. Bukan senang nak cari rezeki kan ...

2 ulasan:

Shamyl berkata...

huhuhuhuhuh... lain kali pakai courier service je... geng2 kerajaan ngn badan berkanun ni lembab sikit although pos laju tu dah jadi separa swasta...

hahahahahahah!!!

captain_zed berkata...

xper geng, dulu bill gates pun mcm nie gak.. sabo2..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin