Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Rabu, Mei 05, 2010

Suatu Ketika Dahulu

Tiba-tiba gatal nak tunjuk gambar semasa zaman muda remaja

Jangan ada yang muntah hijau eh

Janganlah gelak-gelak sampai jatuh kerusi ke katil ke longkang ke pulak

Bukan senang tau nak tengok wajah aku yang suci murni

Try cari gambar zaman kanak-kanak tapi tak jumpa

Nanti aku selongkar gobok lagi cari album lama-lama

Buat masa ini terimalah transformasi aku ...





masa ni belasan tahun .. tapi hengat darjah or tingkatan berapa ... tengok spect i ... macam cikgu bedah tak ... my friends still tease me with this specky things until now. yela zaman muda-muda, apa yang mak ayah bagi pakai kita pakai jela. bukan ada duit nak beli sendiri pun. kalau sekarang ni walau kena paksa sekalipun belum tentu i nak pakai ... hehe





ni gambar awal 20-an. baru-baru start keje, so merasa pegang duit sendiri. hapalagi ... terus buat rebonding eh rambut. mahal tu aku buat .. RM300++ tapi lama jugaklah bertahan. masa ni memang suka berjalan bersama-sama rakan seangkatan. masa ni pun pakai tudung on and off. pergi keje pakai tudung, tapi bila jalan-jalan tudung tertinggal pulak.



ni gambar lepas nikah. umur masa ni 24 tahun. muda gituuu i kawen ok. ada orang nak, kita terima jelah. Alhamdulillah, dah nak masuk 5 tahun dah kawin. tunang sekejap jek, lebih kurang lapan bulan sebab dua-dua dah gatal nak kawin sangat. huhu ... masa memula bergelar isteri, macam kekok jugak tapi dah lama-lama tak boleh nak berpisah ... dah macam kembar siam. tiba-tiba rindu sama Encik Rizal.




ini tahun pertama beraya dengan gelaran isteri. ni masa kat rumah sewa lama. beraya bersama ayah, adik-adik dan sepupu tersayang. first time kena masak lauk raya dalam kuantiti yang banyak. selalunya tolong-tolong mana yang patut jek.



dan gambar terbaru ... memang baru gila ... baru 120 saat tadi di'capture'


hahaha ... nilah jadinya bila takde kerja ...




BYE

7 ulasan:

Adahjay berkata...

hahaha.....gmbr 1st superb lawak. klakor kalo tgk gmbr2 lame ni. muke super cun. huhu. x sgka ko ade lagi gmbr tu.

mumy berkata...

agaknya kn kalu me pun dh x keje..mesti mcm2 idea utk berblogging yg kuar..hahaha

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

haha..bile tgk gmbr lelame kelakar ek..huhu...blh beza dulu ngan skunk

sitiZ berkata...

budak pakai spek bingkai pink..hahahahha..sedang gelak sakan..

Ieja RizaLiza berkata...

adah : apa lawak2 ... akak ko ni dah kira cun apa ... hahaha

nenny : time xde keje memang byk idea mengarut mcm ni

hawa : beza ker ??? sama je kot huhu

ct : ko dosa eh asik mengingatkan aku pada memori tu. tapi xpe, yg penting aku maintain cun !! hahaha

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

hehe..beza la ckt

sitiZ berkata...

biase la klu citer pasal memori skolah..aku msti ingat spek ko tu..hahahah..ye skang dh cun..erkk..k..iklas..cun..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin