Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Isnin, Jun 21, 2010

Aku Perlukan Laptop Baru


Serius babe.

Aku rasa aku perlukan laptop baru. Aku sayang kat laptop yang aku pakai sekarang ni tapi aku rasa macam dah sakit tenat dah lappy aku ni.

Asyik hang memanjang. Dahtu nak tunggu dia stabil masa baru on mak oiii, boleh siap goreng nugget, makan-makan dulu, dah kenyang, lappy ni still hang. Tu baru bab nak on, belum nak connect to Internet, browse macam-macam. Memang senang-senang jela aku boleh tidur lena.

Aku pun tak tau apa masalah dia. Kalau aku nak update blog, nak letak gambar memang boleh bermimpi di siang di hari terlebih dulu la gamaknya. Memang slow gila. Sekejap-sekejap hang, sekejap-sekejap hang.

Kalau aku blogwalking pulak, blog yang memang banyak widget atau application canggih, memang aku terus wassalam la sebelum sebelum sempat nak bagi salam. Memang bertahun nak upload. Dan hang juga.

Aku pun tak tahu apa masalah lappy ni.

Kamu-kamu rasa aku patut pergi buat check-up dulu atau beli je yang baru. Aku dah pakai lappy ni dah 5 tahun. Agak-agak kalau jual ada harga tak ek ? Aku dah memang tak larat nak mengadap kelembaban lappy ni.

Nak kata memory aku penuh, bukan ada apa pun dalam dia. Gambar-gambar pun aku sentiasa transfer masuk CD. Program merepek semua aku dah remove but still slow tahap siput vavi. Aku gunakan lappy ni memang untuk browse Internet 100%. Takde simpan-simpan movie ke apa. Kalau adapun lagu itupun semua aku dah transfer masuk handphone or remove.

Apa entah yang menyebabkan dia slow sangat, aku sendiri tak tau. Tengok ni, nak publish entri ini saja aku ambil masa 1 jam. Memang tension siot. Slow giler !!

Pening pening !!
Justify Full

3 ulasan:

[[iidyLL_iceneSS]] berkata...

kne upgrade kot..
xpn tmbh processor lg..
<---xtau sgt psl lappy...
tp sll bf suh cm2 if lappt lembab..

Sam.. berkata...

cube awak format balik,upgrade ram die..

farra8979 berkata...

best tu klu beli new lappy...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin