Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Khamis, Jun 24, 2010

Indah Gambar Dari Rupa

Kata orang dulu-dulu dari mata turun ke hati. Tapi, kalau baru tengok gambar dah jatuh cinta sampai sanggup perabih duit memang saja lah cari nahas.

Inilah bahana cinta segera.

Semua gara-gara Facebook. Si gadis letak gambar mengancam seksi maut kat profil, lalu mamat-mamat takde guna otak pun memang senang nak jatuh cinta. Kena ayat power sikit terus bagi duit. Padahal kau tak kenal pun siapa perempuan tu. Entah betul ke itu gambar dia.

Bila dah tau kena tipu, barulah nak pergi report polis, masuk paper.

Pada pengguna Facebook atau mana-mana lawan web sosial, tolonglah berhati-hati dan berfikir dengan menggunakan akal kurniaan hebat dari ALLAH supaya tidak mudah terpedaya dengan pelbagai penipuan macam ni lebih-lebih lagi melibatkan duit.

Kalau dah banyak sangat duit, meh bagi sikit kat aku. Boleh aku pergi holiday kat Bandung.

Cerita lanjut di SINI.

1 ulasan:

liyana aziz berkata...

hmmm, tak tau nak komen apa.. masih ada yg percaya bulat2 without selidik dulu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin