Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Rabu, Jun 23, 2010

Kalau Dah Gila Bola, Tengok Ulangan Pun Boleh Emo

Hehe

Entri ini ditujukan khas untuk adik lelaki aku.

Tiba-tiba dia emo tengok siaran ulangan perlawanan antara Argentina dengan Greece tadi, padahal semalam dia dah tengok siaran LIVE. Gamaknya kalau emo terlebih tengok siaran ulangan keputusan boleh bertukar ke ??

Inilah akibatnya kalau kaki bola. Beria-ia dia duduk depan TV menyokong Argentina sambil melayan pertanyaan aku tentang Messi yang super comel.

Aku bukan kaki bola tapi aku tahu la sikit-sikit pasal pemain yang menjadi kegilaan orang ramai especially yang ada rupa menawan hati. Actually, i prefer the players rather than the team. Bahaha ^_^ gila annoying kan.

Encik Rizal pun tidak meminati bola. So, aku bernasib baik tidak ditinggalkan keseorangan seperti rakan-rakan lain yang hubby/BF diaorang kemaruk bangun awal pagi sebab taknak miss any match. Pastu time nak pergi kerja tetiba demam kura-kura.

But, you know what, I used to love World Cup back in 1998. Masa tu nak SPM tapi memang kemaruk tengok bola. Sanggup bangun awal pagi. Bila cikgu mengajar dah tak ingat apa, tau nak tidur jek sebab sangat mengantuk. Pagi-pagi suka kumpul dengan kawan-kawan sebelum perhimpunan dan buat revision pasal perlawanan semalam atau lebih tepat lagi buat list pemain yang handsome dan kami berebut-rebut nak yang handsome padahal tak dapat pun. Haha sungguh indah kenangan itu.

Sekarang ni, dah takde lah aku nak bangun pagi-pagi nak tengok bola semata-mata. Tapi, aku tau ada juga wanita-wanita di luar sana yang kaki bola. Tak salah pun asal tak mengganggu urusan kerja dan perkara penting. Aku takde kekuatan nak bangun awal pagi macam dulu. Sangat penat kalau malam menjelma. Memang letak kepala kat bantal terus hanyut dibuai mimpi. Jangan mimpi nak berjaga pukul 2-3 pagi pastu sambung tidur semula.

Aku kurang ambil tahu la World Cup kali ni. Mungkin disebabkan takde kawan jugak nak melayan. Tau keputusan pun melalui status kawan-kawan kat Facebook. Siapapun pemenangnya aku tak kisah.

Ermm biarlah masa menentukan segalanya *tetiba*. Siapa tahu suatu hari nanti, minat aku pada World Cup akan kembali terbuka. Kan ??

3 ulasan:

Khairunnisa' berkata...

Haha, ingat Nisa seorang je berperangai macam tu, but your brother too. Sama lah kita~

Ieja RizaLiza berkata...

nisa : haha akak tau memang ramai yg mcm u all. i used to be one tapi sekarang dah retired. hehe ^_^. anyway thanks for stoping by.

nedza berkata...

teringat WC 1998. siap gunting pic pemain yg ensem kat s/khabor.
aku nye pakwe zinedine zidane. haha... emm mse tu aku pun bgn pg nk tgk bola. pg2 kt dtran kejat dh berkumpul cite psl bola... kenangan manis yg x dpt dilupakan.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin