Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Isnin, Julai 26, 2010

Gendang Gendut Tali Kecapi

Kenyang perut suka hati, lepas tu rasa nak melingkar macam ular sawa dapat baham seekor kambing betina. Begitulah perasaan aku bila dapat makan kat SEOUL GARDEN.

Kebetulan memang lapar gilos. Memang makan dengan penuh perasaan sampai tak perasan orang lalu lalang.

Aktiviti makan-makan kali ni dengan my BFF, Siti dan Haza. Eh, memang dia berdua je pun selalu pergi bermakan-makan dengan aku.

Petang tu aku teman Siti pergi selesaikan beberapa urusan yang langsung takde kaitan dengan aku tapi saja nak menyibuk follow dia sebab bukan senang nak dapat keluar dengan ini budak waktu siang apatah lagi di hari bekerja




Bila dah ada kat area JB, confirm la kena ajak lagi sorang budak itu yang sanggup follow walaupun terpaksa lari dari boss sebab taknak overtime dan juga sanggup berdating dengan kami walaupun dia cakap kami pakai cantik-cantik, dia pakai baju kerja. WTH ?? Yang penting pakai baju kan ?? Kalau kami bogel, dia nak bogel jugak ker ?? Ermmm tak pasti la pulak ^_^ kena tanya empunya diri.






Memang puashati la makan kat sini. Banyak pilihan. Daging, ayam, udang, sotong, kerang, kupang. Arghhh macam-macam lagi la sampaikan nak pilih nak makan apa pun boleh senak perut. Sup dan bahan-bahan untuk steamboat pun banyak pilihan.






Sumpah, kami makan dengan penuh nikmat kecuali si budak baju hijau makan tak berapa nak nikmat sebab dia dah agak kenyang. Sesiapa yang nak makan kat sini, aku syorkan pergi time perut tengah lapar gilos tahap gaban sebab kalau pergi time perut masih ada baki-baki makanan memang rugi sebab kat sini buffet. Sebelum makan dah kena bayar. Lepas tu jangan tamak, ambil ikut kemampuan perut juga sebab kat sini kalau ada pembaziran akan dikenakan denda. Kalau ada lebihan yang tak dimakan akan dicharge RM5 untuk setiap 100gm lebihan makanan. Kalau tak silap aku la.




Alhamdulillah, kami punya makanan memang habis. Sebab duduk lama gak dalam kedai tu. Makan slow-slow sambil berbual poyo dan bergambar macam kami jek yang ada dalam kedai tu orang lain tak wujud.

Seleksi untuk desert pun best. Kira macam DIY station la. Boleh buat cendol dan ABC serta aiskrim letak topping sesuka hati. Dan hasilnya adalah seperti ini.



Ais dia sikit je tapi dia punya topping dengan bahan-bahan lain memang mewah melimpah ruah. Lazat.

Lain kali aku nak pergi lagi. Kali ni nak bawak Encik Rizal. Dia pun suka gak makanan ala grill dan steamboat ni. Lagipun birthday dia dah tak lama lagi. InsyaALLAH, ada masa nanti aku nak bawak dia pulak.

Pada yang berminat nak bawak family makan kat sini, boleh check harga dan outlet dia kat sini. Tapi, outlet JB belum ada dalam website. Yang kat JB, kalau nak pergi bolehlah ke City Square Level 3 (rasanyalah). Dulu restoran ni adalah restoran makanan Sundanese.

Dah dah pergi siap-siap, ajak mak bapak suami anak adik abang kakak semua pergi makan kat sini. Makan ramai-ramai lagi syiok !!!

5 ulasan:

a d r e y n i e e l i s y a berkata...

wow!!
makanan neyh wat aku meroyan..
lapar ooo...

nabilah_2908 berkata...

owh..sedapnya...menggugat iman betul.. ;)

jom ke APA KATA HATI pulak,
DEMAM CEKODOK

Adahjay berkata...

ko mesti bwk aku ke sini!!!!!!

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ berkata...

bagus jugak ade peraturan yang macam tu..bleh elak dari berlakunya pembaziran..

sitiZ berkata...

yeaahh..sgt best makan dihari manusia2 yg lain sedang bekerja..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin