Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Rabu, Oktober 13, 2010

Anak Kurang Ajar

Kalau yang rajin bacan Harian Metro mesti tau kisah ni. Tentang seorang anak yang berjoli sakan duit persaraan mak dia sebanyak RM117k. Bodoh. Jahat. Laknat.

Mak dia susah payah bekerja, dia dan bini dia senang-senang joli katak duit simpanan KWSP tu. Otak letak kat lutut agaknya. Kalau pun nak merasa duit tu, minta jelah kan. Dia anak tunggal kesayangan. Confirm mak dia mesti bagi punya. Ini tidak. Nak juga mencuri. Bila tembelang dah pecah, pandai pulak nak larikan diri, sembunyi.

Sungguh kadangkala aku tak faham dengan sifat manusia ni. Memanglah enjoy gilos dengan duit sebanyak tu tapi sampai bila boleh bertahan. Kalau bagi kat aku RM1 juta, tak payah keluar rumah pun, aku dah boleh habiskan duit sebanyak tu *hehe online shopping !!*

Semoga makcik tu tabahlah dengan dugaan ni. Kesian dia, hajat nak beli rumah tak kesampaian. Nak dapat balik duit tu memang tidak lah aku rasa. Dah habis dah agaknya duit tu dibelanjakan dek anak dan menantu hantu dia.

Lain kali, jangan bagi no pin ATM kad kamu-kamu pada sesiapa pun. Kadang-kadang kena ada rahsia sikit.

Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin