Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Rabu, Oktober 13, 2010

Movie : Charlie St. Cloud

I just love this movie so much.

Lakonan Zac Efron sangat berlainan dari filem High School Musical. Dalam filem ni, dia lebih matang, penghayatan untuk watak Charlie St. Cloud juga mantap. Memang tak rugi aku tengok filem ni walaupun secara tak sengaja. Sebab dah takde cerita lain.

Filem ni berdasarkan dari sebuah novel bertajuk The Death and Life of Charlie St. Cloud nukilan Ben Sherwood. Berkisar tentang kasih sayang seorang abang pada adiknya yang telah meninggal dunia. Dia tak sanggup berpisah dengan adiknya dan terus tinggal dalam memori tersebut tanpa menghiraukan dunia luar sehinggalah dia bertemu seorang gadis yang membuatkan dia mendekati dunia realiti.

Pada aku memang filem ni menarik. Berjaya membuatkan aku menitiskan airmata beberapa kali. Rasanya macam nak pergi cari novel dia pulak.

So, pada kaki wayang semua, kalau dah tak tahu nak tonton filem apa, cubalah tonton filem ni. InsyaALLAH tak rugi. Hehe












Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin