Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Isnin, Oktober 04, 2010

My Best Friend Wedding


Taklah.

Ni bukan tajuk filem lakonan Julia Roberts tu.

Tapi, ini tentang bestfriend aku.

Dipendekkan cerita, minggu kedua Aidilfitri yang lepas, one of my BFF melangsungkan perkahwinan setelah melalui pelbagai halangan dan dugaan ala-ala drama Sembilu. Seriously, memang serupa drama Sembilu. Bak kata empunya badan, kisah percintaan dia penuh pancaroba.



*sebelum menjadi milik orang lain*





*Alhamdulillah ... dengan sekali lafaz*




Mana tidaknya, almost 14 years bercinta, dan dah lama planning nak kawin tapi banyak sangat halangan. Tapi, kuasa ALLAH siapa yang mampu lawan. Finally, pada 18hb Oktober 2010 sahlah dia menjadi milik halal kepada suaminya.

Huhu ... masa akad nikah tu, aku dan kawan-kawan rapat lain yang tahu kisah pancaroba percintaan dia tu sama-sama menitis airmata selepas tok kadi kata SAH. Sedih kau !! Sedih sebab gembira kerana akhirnya dia mendapat bahagia setelah pelbagai onak duri ditempuh. Walaupun, ini bukanlah pengakhiran tapi sekurang-kurangnya, dia boleh tersenyum lebar dan aku yakin apa jua halangan lepas ni pasti dia boleh tempuh.


















To my BFF, Raja Norhafizah ... best of luck to you and Iwan dalam menempuh alam rumahtangga apatah lagi korang berjauhan. Sorang kat Malaysia, sorang kat Arab Saudi. Tapi, aku percaya you both can make it through. As a friend, I'm so happy for you and wishing you guys a good life forever ^_^ LOvE you Forever, dear !!

2 ulasan:

~F&I~ berkata...

yuuuhhuuuu...rsa nyer first time menulis komentar di sini yer...hehe.. actually terharu sgt dgn kunjungan kwan2 yg memberi support pd majlis tersebut.. biler tgk gmbar ni mesti terimbas kembali kenangan tanggal 18&19hb sept'10...hehe.. kata2 hikmat dari sya...kemenangan tetap berpihak pd cinta sejati...alhamdulila..pray for our happiness..tq all...:)

Tanpa Nama berkata...

yyuuhhhuuuu...rasa nyer ini first time sya komentar di sini.. terharu sgatt menerima kunjungan dari kwan2 yg memberi support..bila tengok gambar2 ni balik mesti terimbas kembali kenangan pd tanggal 18&19hb sept'10..hehe..syahdu&terharu..mcm filem korea..haha..kata2 hikmah dari sya hanyalah..kemenangan tetap berpihak pd cinta sejati..alhamdulilah..pray for our happiness..thanks all..:)

~f&i~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin