Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Khamis, November 24, 2011

He Is My Guilty Pleasure

Hehe

Masa tengah menaip tajuk entry, tiba-tiba tersipu malu. Sebab tak sangka, dah tua-tua bangka macam ni pun masih mudah 'terpikat' dengan artis.

Hehe

Tersipu lagi.

Aku memang minat Adi Putra. Dah lama dulu. Masa selalu layan drama melayu kat channel Singapore.

Sekarang ni, melayan perasaan tengok lakonan dia dalam Tentang Dhia. Serious babe ... Berbunga-bunga hati ini. 




Opsss sorry Encik Rizal. Tapi, jangan bimbang. Awak masih no 1 dalam hati saya. Adi Putra itu hanyalah hiburan mata semata-mata =)

Suka tengok kalau dia berlakon watak romantik. Bisa gugur jantung ini. Hep hep hep !!!

Walaupun terkadang terlepas tengok drama tu bila keje shift petang, tapi bila ada peluang, memang aku akan menghayatinya sepenuh hati.

Hahaha lantak lah apa orang nak kata. Yang penting I happy, U !!!


my oh my Adi Putra  =)



Ahad, November 20, 2011

Bercucuk Tanam

Tajuk entry bukanlah hobi aku. Aku memang tak pandai bercucuk tanam ni. Arwah nenek aku cakap tangan aku ni jenis 'panas'. Tanam apapun mesti tak jadi. Mati. Layu. Mungkin sebab tu aku tak minat bercucuk tanam ni.

Bila ada rumah sendiri pun, memang jenis rumah tak bertanah. Kalau ada pun cuma cukup untuk buat letak pasu bunga. Nak tanam-tanam pokok ni memang tak la kan. Tanah sekangkang kera kata orang. 

Tapi, bulan lepas daddy aku ada bagi benih pokok cili padi. Mula-mula aku memang malas nak ambil, tapi Encik Rizal kata bawak je balik. Dialah yang rajin tukarkan benih masuk pasu separuh, cucuk kat tanah sekangkang kera separuh.

Aku memang tak rajin la nak tengok benda tu. Dialah yang rajin pagi-pagi siram pokok semua. Kalau aku memang setahun sekali kot, tunggu datang mood rajin.

Entah bila masa mood aku rajin aku datang, aku pun belek la pokok cili tu, tup-tup tengok dah berbunga. Dah ada yang berbuah pun. Huhu seronoknya. Tak sangka tanah sekangkang kera tu boleh memberi hasil.

Setakat 2-3 jenis bolehlah kot nak layan. Kalau segala jenis pokok nak tanam kat situ memang tidaklah. Tak pasal mati kering sebab tak cukup zat.

So, buat masa ni tumpukan sepenuh perhatian pada yang ada je dulu. Pokok serai aku pun memang subur depan rumah. Memang tak pernah beli serai kat kedai semenjak pokok tu menjadi. Yang tak tahan, daun dia cepat tumbuh. Tau-tau dah nak sama tinggi dengan pagar. Apecer ??? Encik Rizal la tukang gunting rambut dia. Nak harapkan aku, memang takkan =)









Khamis, November 17, 2011

Percubaan Pertama - Oreo Cheese Cake

Satu lagi percubaan pertama yang mendapat sambutan hangat. Aku try buat kek ni masa Hari Raya AidilAdha yang lepas.

Macam biasa, resepi dia aku cilok kat internet. Siap tengok youtube cara-cara nak buat dia. Bila dah tengok video tu, rasa confident la sikit nak buat dari membaca je kan.

Memang senang sangat nak buat. Kek ni jenis non-bake. Cuma kena bersabar untuk sejukkan dia dalam fridge supaya betul-betul keras sebelum disumbat ke dalam tekak.

Bahan-bahan dia mudah dan ringkas. Ambil masa paling lama pun maybe dalam 1 jam je nak sediakan.

Bagi yang peminat dessert macam aku, boleh la google resepi dia sekarang dan sila ke kedai jual barang kek berdekatan anda sekarang untuk dapatkan bahan-bahan dia and start baking now !!

Hasil susah payah ....





Sabtu, November 12, 2011

Dating In Singapore

Tajuk entry tak agak-agak kan ... Macam yeye bebenor ... Hahaha

Tapi itulah hakikatnya. Aku dan Encik Rizal pergi dating kat Singapore. Saja jalan-jalan buang masa. Dah tak tau nak pergi mana sebenarnya, so kami ambil keputusan jalan-jalan kat Singapore.

Kitaorang ke sana naik bas je. Senang. Kat Singapore pulak, naik MRT. Walaupun sesat tapi Alhamdulillah selamat juga sampai ke tempat tujuan dan selamat juga sampai semula ke tanahair. Hehehe =)

Satu benda yang aku suka dengan perkhidmatan MRT kat Singapore ni adalah kalau kita kena tukar train sebab laluan yang berbeza, kita tak perlu nak keluar dari stesen dia. Semua interchanger dalam satu bangunan. Tiket pun satu je. Jimat masa dan jimat wang.

On that day, kitaorang decide nak pergi Esplanade dan Merlion Park. So, malam sebelum tu aku dah google la serba sedikit cara-cara nak ke sana. 

Tapi, biasa la kan .... ada kat tempat orang yang sedikit asing bagi kita, haruslah sesat kan. Tapi sesat-sesat pun, dalam stesen MRT jek. Hahaha kelakar pulak bila ingat.

Entah macamana tetiba boleh pulak kitaorang sampai ke VivoCity. Tapi, kira oklah kan. Layan jek ....

Seronok sangat dapat luangkan masa dengan Encik Rizal. Walaupun penat sebab berjalan tapi bagi aku ni macam terapi untuk hubungan kitaorang. Sambil jalan berbual-bual tentang macam-macam perkara. Gelak-gelak. Peluk-peluk. Cinta-cinta. Ekh tetiba rindu Encik Rizal.

Jom arr layan gambar sedas dua =)















Balik dari Singapore, aku pun demam. Mungkin sebab berpanas tak hengat masa nak sana. Kulit pun jadi tanned secara tiba-tiba. Nasib tak sun-burn. 

Overall, aku sangat enjoy dengan percutian pendek ni. Walaupun taklah sehebat orang lain tapi sangat-sangat menghiburkan hati. Thanks to Encik Rizal yang baik hati melayan kehendak isteri dia ni.

=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin