Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Sabtu, November 12, 2011

Dating In Singapore

Tajuk entry tak agak-agak kan ... Macam yeye bebenor ... Hahaha

Tapi itulah hakikatnya. Aku dan Encik Rizal pergi dating kat Singapore. Saja jalan-jalan buang masa. Dah tak tau nak pergi mana sebenarnya, so kami ambil keputusan jalan-jalan kat Singapore.

Kitaorang ke sana naik bas je. Senang. Kat Singapore pulak, naik MRT. Walaupun sesat tapi Alhamdulillah selamat juga sampai ke tempat tujuan dan selamat juga sampai semula ke tanahair. Hehehe =)

Satu benda yang aku suka dengan perkhidmatan MRT kat Singapore ni adalah kalau kita kena tukar train sebab laluan yang berbeza, kita tak perlu nak keluar dari stesen dia. Semua interchanger dalam satu bangunan. Tiket pun satu je. Jimat masa dan jimat wang.

On that day, kitaorang decide nak pergi Esplanade dan Merlion Park. So, malam sebelum tu aku dah google la serba sedikit cara-cara nak ke sana. 

Tapi, biasa la kan .... ada kat tempat orang yang sedikit asing bagi kita, haruslah sesat kan. Tapi sesat-sesat pun, dalam stesen MRT jek. Hahaha kelakar pulak bila ingat.

Entah macamana tetiba boleh pulak kitaorang sampai ke VivoCity. Tapi, kira oklah kan. Layan jek ....

Seronok sangat dapat luangkan masa dengan Encik Rizal. Walaupun penat sebab berjalan tapi bagi aku ni macam terapi untuk hubungan kitaorang. Sambil jalan berbual-bual tentang macam-macam perkara. Gelak-gelak. Peluk-peluk. Cinta-cinta. Ekh tetiba rindu Encik Rizal.

Jom arr layan gambar sedas dua =)















Balik dari Singapore, aku pun demam. Mungkin sebab berpanas tak hengat masa nak sana. Kulit pun jadi tanned secara tiba-tiba. Nasib tak sun-burn. 

Overall, aku sangat enjoy dengan percutian pendek ni. Walaupun taklah sehebat orang lain tapi sangat-sangat menghiburkan hati. Thanks to Encik Rizal yang baik hati melayan kehendak isteri dia ni.

=)

2 ulasan:

captain_zed berkata...

you guys are indeed 1 happy couple=)

Ieja RizaLiza berkata...

thanks ... you all pun apa kurangnya =)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin