Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Khamis, November 17, 2011

Percubaan Pertama - Oreo Cheese Cake

Satu lagi percubaan pertama yang mendapat sambutan hangat. Aku try buat kek ni masa Hari Raya AidilAdha yang lepas.

Macam biasa, resepi dia aku cilok kat internet. Siap tengok youtube cara-cara nak buat dia. Bila dah tengok video tu, rasa confident la sikit nak buat dari membaca je kan.

Memang senang sangat nak buat. Kek ni jenis non-bake. Cuma kena bersabar untuk sejukkan dia dalam fridge supaya betul-betul keras sebelum disumbat ke dalam tekak.

Bahan-bahan dia mudah dan ringkas. Ambil masa paling lama pun maybe dalam 1 jam je nak sediakan.

Bagi yang peminat dessert macam aku, boleh la google resepi dia sekarang dan sila ke kedai jual barang kek berdekatan anda sekarang untuk dapatkan bahan-bahan dia and start baking now !!

Hasil susah payah ....





Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin