Duit Tabung Nak Pergi Holiday Kat Bandung

Rabu, Disember 14, 2011

Percubaan Pertama - Red Velvet Cake

Semenjak dua menjak ni dah tak tau apa nak tulis dalam blog ni. Sebab takde modal. Hahahaha

Tapi, arini nak share percubaan pertama aku buat Red Velvet Cake.

Sebenarnya percubaan pertama, aku buat untuk jadi kek kahwin anak sedara aku. Tapi, lupa gila nak snap gambar sebab sibuk sangatlah kononnya mengalahkan mak pengantin.

Alhamdulillah, semua puji sedap. Aku pun dapat rasa sesudu je sebab sekelip mata licin kek tu.

Balik rumah sendiri, asyik teringat-ingat.

Jadi, rajinkan diri ... aku buat lagi sekali tapi dalam bentuk cupcakes. Senang nak simpan dan senang nak ngap.

Memang mantap arr ... Nyaman je masuk dalam tekak.

Resepi dia, macam biasa ... aku google jek. Tak payah nak pening-pening kepala. Ikut sebiji macam resepi dia, InsyaALLAH menjadi =)

Meh, tengok hasil dia. Walaupun, topping dia agak sloppy sebab tangan aku memang tak berseni, tangan kayu. Tapi, tetap sedap kauuuuu ....




ready to bake



ready to eat. siap tapaukan untuk officemates



tuan tanah kedaung punya .... nyumnyum =)

Tiada ulasan:

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin